Cukros, krémes keksz

Adag: 2 tepsi (12-14 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A szóráshoz:
A tésztához:
4 evőkanál keserű kakaópor
1 csipet
9 dkg darabolt vaj
5 evőkanál zsírszegény tejszín
vagy
15 dkg fehér liszt
A töltelékhez:
18 dkg porcukor
6 dkg durvára tört étcsokoládé
1 evőkanál zsírszegény tejszín

Elkészítés:

1. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a kakaót és a sót. Hozzámorzsoljuk a felvágott vajat, és porhanyós tésztát készítünk.

2. Belekeverjük a tejszínt és tésztát gyúrunk. Cipóvá formáljuk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe rakjuk.

3. Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Két sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk. Kissé lisztezett gyúródeszkán a cipóból 3 mm-es tésztát nyújtunk. Egy 4 cm-es kerek formával a tésztát kiszúrjuk. A maradékot újragyúrjuk és nyújtjuk, a műveletet addig folytatjuk, amíg a tészta elfogy.

4. A tésztakorongokat az előkészített sütőlemezekre rakjuk, egymástól 4 cm-re. Cukorral megszórjuk és 8-10 perc alatt megsütjük. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

5. A töltelékhez a csokoládét vízfürdőn felolvasztjuk. A tűzről félrehúzzuk, belekeverjük a porcukrot és a tejszínt. A korongokat a krémmel páronként összeragasztjuk, és 30 percig pihentetjük.

Cukros, krémes keksz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1230 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Cukros, krémes keksz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
cikkek