Marcipános, mézes teakeksz



Elkészítés:
1. Egy tálba szórjuk a lisztet és a rozslisztet, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a fahéjat, a szerecsendiót, a gyömbért és a sót. Egy kis lábasban, alacsony hőfokon a mézet és a cukrot felolvasztjuk, majd 15 percig hűtjük.
2. A száraz adalékhoz öntjük a mézes keveréket és összedolgozzuk. Fakanállal sima tésztát készítünk. A tálat tiszta konyharuhával letakarjuk, és 12 órát pihentetjük.
3. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk.
4. A töltelékhez a marcipánt a porcukorral, a citromlével és a citromhéjjal simává gyúrjuk. A tésztát háromfelé osztjuk, 30 x 10 cm-es csíkokat nyújtunk belőle, és marcipántöltelékből ugyanilyen hosszú 3 hengert sodrunk. A tésztacsíkokba rakjuk, feltekerjük. 2,5 cm-es darabokra szeleteljük.
5. Vágott oldalával az előkészített sütőlemezekre rakjuk egymástól 2,5 cm-re, és 12-15 perc alatt aranyszínűre sütjük. Rácsra helyezzük.
6. A kukoricalisztet kis serpenyőben 3-4 perc alatt aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a porcukrot és a vizet. Állandóan kevergetve felforraljuk. Amíg meleg, a süteményekre locsoljuk.