Marcipános, mézes teakeksz

Adag: 2 tepsi (35-40 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A süteményhez:
2 és fél dl méz
10 dkg rozsliszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál őrölt fahéj
½ teáskanál frissen reszelt szerecsendió
¼ teáskanál őrölt gyömbér
¼ teáskanál
vagy
15 dkg fehér liszt
A töltelékhez:
40 dkg marcipán
1 ¾ dl forró víz
1 evőkanál porcukor
10 dkg porcukor
½ teáskanál citromlé
1 teáskanál finomra reszelt citromhéj
1 evőkanál kukoricaliszt

Elkészítés:

1. Egy tálba szórjuk a lisztet és a rozslisztet, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a fahéjat, a szerecsendiót, a gyömbért és a sót. Egy kis lábasban, alacsony hőfokon a mézet és a cukrot felolvasztjuk, majd 15 percig hűtjük.

2. A száraz adalékhoz öntjük a mézes keveréket és összedolgozzuk. Fakanállal sima tésztát készítünk. A tálat tiszta konyharuhával letakarjuk, és 12 órát pihentetjük.

3. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk.

4. A töltelékhez a marcipánt a porcukorral, a citromlével és a citromhéjjal simává gyúrjuk. A tésztát háromfelé osztjuk, 30 x 10 cm-es csíkokat nyújtunk belőle, és marcipántöltelékből ugyanilyen hosszú 3 hengert sodrunk. A tésztacsíkokba rakjuk, feltekerjük. 2,5 cm-es darabokra szeleteljük.

5. Vágott oldalával az előkészített sütőlemezekre rakjuk egymástól 2,5 cm-re, és 12-15 perc alatt aranyszínűre sütjük. Rácsra helyezzük.

6. A kukoricalisztet kis serpenyőben 3-4 perc alatt aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a porcukrot és a vizet. Állandóan kevergetve felforraljuk. Amíg meleg, a süteményekre locsoljuk.

Marcipános, mézes teakeksz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1718 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Marcipános, mézes teakeksz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
van itthon