Omlós kávés forgó

Adag: 2 tepsi (24-26 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 teáskanál instant kávé
1 teáskanál sütőpor
1 csipet
12 és fél dkg lágy vaj
2 teáskanál tej
25 dkg fehér liszt
vagy

Elkészítés:

1. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk sütőport és a sót. Egy másik tálban a vaj és a cukor felét kézi mixerrel, magas fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk a száraz adalék felét és összegyúrjuk. A maradék száraz adalékba belekeverjük a neszkávét.

2. Egy másik tálban a maradék vajat és cukrot kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk a kávés adalékot és összegyúrjuk.

3. A tésztákat kissé lisztezett deszkán 5 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk. A fehér tésztát a tejjel óvatosan megkenjük. Ráborítjuk a kávés tésztát. Hosszabbik oldalától kezdve óvatosan feltekerjük. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe rakjuk.

4. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk. A tésztát 5 mm-es szeletekre vágjuk, az előkészített sütőlemezekre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re, és 12-15 perc alatt aranyszínűre sütjük. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.

Omlós kávés forgó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1396 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Omlós kávés forgó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
van itthon