Mogyorós spirál

Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mogyorós spirál
Adag: 4 tepsi (60-65 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg nutella
vagy
12 és fél dkg nugátkrém
½ teáskanál sütőpor
1 csipet
25 dkg lágy vaj
1 evőkanál brandy
1 teáskanál vaníliakivonat
2 db tojás
vagy
50 dkg fehér liszt

Elkészítés:

1. Négy kivajazott sütőlemezt hűtőbe rakunk. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport és a sót.

2. Egy másik tálban a vajat, a cukrot, a brandyt és a vaníliakivonatot kézi mixerrel, magas fordulatszámon krémessé keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojást és tovább keverjük.

3. A mixert alacsonyabb fordulatszámra kapcsolva, óvatosan hozzáadjuk a száraz adalékot. Lágy tésztát gyúrunk belőle, és kissé lisztezett deszkán 1 cm vastagságú téglalappá nyújtjuk.

4. A tésztán egyenletesen elkenjük a nutellát. Hosszabbik oldalától kezdve óvatosan feltekerjük. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe rakjuk.

5. Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). A tésztát 1 cm-es szeletekre vágjuk. A hűtött sütőlemezekre rakjuk a tésztát egymástól 2,5 cm-re, és 8-10 perc alatt világosbarnára sütjük. Hagyjuk a lemezen még 5 percig. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

Mogyorós spirál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1223 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Mogyorós spirál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
tippek, fortélyok