Csokoládé fatörzs

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csokoládé fatörzs
Adag: 1 tepsi (14-16 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A fatörzshöz:
5 dkg keserű kakaópor
2 evőkanál tej
½ teáskanál vaníliakivonat
9 dkg vaj
1 csipet
12 és fél dkg fehér liszt
vagy
12 és fél dkg univerzális liszt
A tetejére:
30 dkg porcukor
12 és fél dkg lágy vaj
2 evőkanál keserű kakaópor
1 evőkanál meleg víz

Elkészítés:

1. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk kakaót és a sót. Hozzámorzsoljuk a felvágott vajat, és porhanyós tésztát készítünk.

2. Belekeverjük a cukrot, a vaníliakivonatot és a tejet. Kemény tésztát gyúrunk, majd a tésztából 2,5 cm átmérőjű hengert formálunk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe rakjuk.

3. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Egy sütőlemezt kivajazunk. A tésztából 5 cm hosszúságú darabokat vágunk, és az előkészített sütőlemezre rakjuk egymástól 2,5 cm-re, majd 20-25 perc alatt világosbarnára sütjük. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

4. A kakaót a vízben feloldjuk. A vajat krémessé keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, a feloldódott kakaót és simára keverjük. A krémet a sütemények tetejére kenjük. Villával fakéreg mintázatot rajzolunk rá.

Csokoládé fatörzs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1546 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Csokoládé fatörzs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
recepttár