Marcipánnal töltött sütemény

Adag: 2 tepsi (30-35 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg méz
1 evőkanál őrölt gyömbér
2 evőkanál szódabikarbóna
½ teáskanál
7 és fél dkg összevágott kandírozott gyümölcshéj
vagy
35 dkg fehér liszt
A töltelékhez:
25 dkg marcipán
2 evőkanál összevágott kandírozott gyümölcs
4 evőkanál összevagdalt pisztácia
5 dkg szárított ribizli
25 dkg ribizlidzsem
10 dkg összevagdalt mandula
5 dkg összevágott citromhéj

Elkészítés:

1. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a gyömbért, a szódabikarbónát és a sót.

2. Egy kis lábasban alacsony hőfokon a mézet és a cukrot felolvasztjuk, majd 5 percig hűtjük.

3. A száraz adalékhoz szórjuk a mandulát és a kandírozott gyümölcshéjat, beleöntjük a mézes keveréket és összekeverjük. A tálat tiszta konyharuhával letakarjuk és 12 órát pihentetjük.

4. Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Két sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk.

5. A töltelékhez a marcipánt a lekvárral, a mandulával és a citromhéjjal simává gyúrjuk, majd kinyújtjuk és kettévágjuk. A tésztát kétfelé osztjuk, és 30 x 15 cm-es téglalapokat nyújtunk belőle.

6. Ráterítjük a kinyújtott marcipánt és ribizlivel megszórjuk. Kb. 5 cm-es hengerré tekerjük, majd 1 cm-es darabokra szeleteljük. Vágott oldalával az előkészített sütőlemezekre rakjuk egymástól 2,5 cm-re, és 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. A tetejét bevonjuk csokoládémázzal, pisztáciával és kandírozott gyümölccsel díszítjük.

Csokoládémáz

Csokoládémáz
30 dkg porcukor
0.5 teáskanál vaníliakivonat
3 evőkanál keserű kakaópor
3 evőkanál meleg víz

1. Egy tálba szórjuk a porcukrot, hozzáadjuk a kakaót, vaníliakivonatot, vizet.

2. A hígabb változattal megspriccelhetjük a süteményt, a sűrűbbel megkenhetjük.

Marcipánnal töltött sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1337 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Marcipánnal töltött sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
könyvek