Csokoládéval töltött korongok

Adag: 9 tepsi (90 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
90 db kocka étcsokoládé
vagy
1 csipet
2 és ¼ teáskanál keserű kakaópor
67 és fél dkg lágy vaj
67 és fél dkg kristálycukor
4 és fél db tojássárgája
2 és ¼ teáskanál sütőpor
112 és fél dkg fehér liszt
vagy
112 és fél dkg univerzális liszt

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a kakaót, sütőport, sót.

2. Egy másik tálban a vajat, cukrot kézi mixerrel közepes fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, tovább keverjük.

3. Beleszórjuk a száraz adalékot. Összegyúrjuk. Két egyforma cipót gyúrunk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe rakjuk.

4. Kissé lisztezett gyúródeszkán a cipókból 5 mm vastagságú tésztát nyújtunk. Egy 5 cm-es kerek formával 20 korongot szúrunk. A maradékot újragyúrjuk és nyújtjuk, majd egy 4 cm-es kerek formával újabb 20 korongot szúrunk.

5. Az 5 cm-es tésztakorongokat az előkészített sütőlemezekre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re, a közepére 1 -1 csokipasztillát vagy -kockát teszünk. A 4 cm-es tésztakoronggal befedjük, a szélét villával összenyomkodjuk. 10-12 perc alatt keményre sütjük. Hagyjuk 5 percig a sütőlemezeken. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.

Csokoládéval töltött korongok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1127 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Csokoládéval töltött korongok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
tippek, fortélyok