Csokoládészendvics

Adag: 2 tepsi (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg pudingpor
2 evőkanál kakaópor
1 csipet
12 és fél dkg lágy vaj
1 db tojás
vagy
15 dkg fehér liszt
A kakaós vajkrémhez:
2 evőkanál keserű kakaópor
A szóráshoz:
ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

1. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a pudingport, a (lehetőleg cukormentes) kakaóport és a sót.

2. Egy másik tálban a vajat és a cukrot kézi mixerrel, magas fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk a tojást és tovább keverjük.

3. Beleszórjuk a száraz adalékot és összegyúrjuk. Cipóvá formáljuk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe rakjuk.

4. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk.

5. Kissé lisztezett gyúródeszkán a cipóból 5 mm-es vastagságú, téglalap alakú tésztát nyújtunk. A tésztából éles késsel kb. 24 téglalapot vágunk.

6. Az előkészített sütőlemezekre rakjuk egymástól 2,5 cm-re. A tészta tetejét villával megszurkáljuk, porcukorral meghintjük és 10-12 perc alatt világosbarnára sütjük. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni. A 2 evőkanál kakaóval dúsított vajkrémmel páronként összeragasztjuk.

Olasz vajkrém

Olasz vajkrém
25 dkg lágy vaj
0.125 dl víz

1. Egy tálba szórjuk a cukrot. Hozzáadjuk a vizet, közepes tűzön addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen felolvad. Keverés nélkül sziruppá sűrítjük.

2. A tojássárgákat egy tálban kézi mixerrel alaposan felverjük. Hozzáadjuk a szirupot, és vízfürdő felett, fakanállal állandóan kevergetve összefőzzük. Hideg vizes tálban lehűtjük.

3. A vajat krémessé verjük, és a tojásos sziruphoz adjuk. Összekeverjük.

Csokoládészendvics
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1287 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Csokoládészendvics
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
most van szezonja