Szeles forgó

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szeles forgó
Adag: 2 tepsi (30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
9 dkg szárított ribizli
2 teáskanál köménymag
1 teáskanál őrölt fahéj
1 csipet
25 dkg lágy vaj
6 evőkanál kristálycukor
1 db tojás
2 teáskanál víz
½ teáskanál szódabikarbóna
37 és fél dkg fehér liszt
vagy
37 és fél dkg univerzális liszt

Elkészítés:

1. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót. Hozzámorzsoljuk a felvágott vajat, és porhanyós tésztát készítünk.

2. Belekeverünk 10 dkg cukrot, a mandulát, a szárított ribizlit és a köménymagot (ha használjuk). Hozzáadjuk a tojást, és kemény tésztát gyúrunk. A tálat lefedjük, 30 percre hűtőszekrénybe rakjuk.

3. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk.

4. Kissé lisztezett deszkán a tésztát 15 x 20 cm-es lappá nyújtjuk. Vizes ecsettel megkenjük, a maradék cukorral megszórjuk. Éles késsel 1 x 15 cm-es csíkokra vágjuk.

5. A csíkokból hurkákat sodrunk, szorosan feltekerjük, majd kissé lelapítjuk, és az előkészített sütőlemezekre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re, majd 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.

Szeles forgó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1725 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Szeles forgó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
hírlevél