Sült paradicsom citromos, zöldfűszeres kuszkusszal

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sült paradicsom citromos, zöldfűszeres kuszkusszal
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg kuszkusz
8 db paradicsom
3 db citrom leve és reszelt héja
4 evőkanál friss, finomra vágott zöldfűszer
2 és fél dl zöldségalaplé
2 evőkanál vaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat).

2. Levágjuk a paradicsom tetejét, kikanalazzuk a húsát, figyelve arra, a paradicsom héját ne sértsük meg, ne szúrjuk át. A paradicsomhúst finomra vágjuk, félretesszük.

3. A vajat, az alaplevet , a citromlevet és -héjat összekeverjük, felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk.

4. Levesszük a tűzről, belekeverjük a kuszkuszt, a zöld fűszereket (petrezselyem, kapor, koriander, bazsalikom) és a félretett paradicsomhúst. 15 percig pihentetjük, amíg a kuszkusz a folyadékot magába nem szívja. A kuszkuszt villával összetörjük, fellazítjuk.

5. A kuszkuszos keveréket óvatosan, a tetejéig púpozva a paradicsomok üregébe kanalazzuk. A paradicsomokat tepsibe állítjuk, majd 20-30 percig sütjük, amíg meg nem puhulnak, és a töltelék is jól át nem melegszik. Forrón tálaljuk.

Zöldségalaplé

Zöldségalaplé
2 szál kockára vágott sárgarépa
2 db paradicsom
2 szem szegfűszeg
1 teáskanál
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
25 dl víz
2 fej hagyma
1 csomó kisebb csokor petrezselyemzöld
6 szem fekete bors

1. Felmelegítjük az olajat egy nagy fazékban. Hozzáadjuk a szegfűszeggel megszúrt hagymát, a sárgarépát, a zellert, a paradicsomot, a petrezselymet, a borsot, a babérlevelet és a sót. 5 percig pároljuk.

2. Felöntjük vízzel, a fazekat félig lefedjük. 60 percig főzzük a levest.

3. Fémszitán leszűrjük, a zöldségeket kidobjuk.

Sült paradicsom citromos, zöldfűszeres kuszkusszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1531 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Sült paradicsom citromos, zöldfűszeres kuszkusszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
szótár