Gombaszószos polenta

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gombaszószos polenta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg csiperkegomba
40 dkg polenta
9 dkg kockára vágott pancetta
20 dl víz
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 fej kockára vágott lilahagyma
2 evőkanál friss majoránna
5 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál tengeri só
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Felforraljuk a vizet egy fazékban, megsózzuk, és beleöntünk 1 evőkanálnyi olajat. Óvatosan beleszórjuk a polentát, és fakanállal állandóan kavargatjuk, hogy a csomósodást megakadályozzuk. Úgy 45-50 percig főzzük, amíg a polenta az edény falától el nem válik. (Használjunk előfőzött polentát, amelynek a főzési ideje mindössze 8-10 perc.)

2. Közben félbevágjuk a gombát, a kisebb darabokat egészben hagyjuk.

3. A fokhagymát, a hagymát, a pancettát aranyszínűre pirítjuk a maradék olajon. Hozzáadjuk a gombát, majd sóval, borssal ízesítjük. Lefedjük, időnként megkavarva 20 percig főzzük.

Belekeverjük a majoránnát.

4. A polentát tányérokra adagoljuk. A gombát a szaftjával együtt a tetejére kanalazzuk. Forrón tálaljuk.

Száraz rozé illik hozzá.
Gombaszószos polenta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1210 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Gombaszószos polenta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
most van szezonja