Zöldséges lasagne pestóval



Elkészítés:
1. A fokhagymát, a fenyőmagot, a bazsalikomleveleket és a parmezánt durvára vágjuk egy robotgépben. Óvatosan belecsorgatjuk az olajat, és a hozzávalókat sima krémmé dolgozzuk a géppel.
2. A tésztát 12 egyforma négyzetre vágjuk, majd forró, sós vízben al dente főzzük.
3. A leszűrt tésztát jól lecsöpögtetjük.
4. Egy tányér közepére helyezünk egy tésztalapot. A tetejét beborítjuk spenótlevelekkel, paradicsom- és mozzarellaszeletekkel, bazsalikomlevelekkel és kanálnyi pestóval. A tetejére újabb tésztalapot helyezünk, majd megismételjük a spenótos, paradicsomos, mozzarellás, bazsalikomos, pestós réteget, és befejezésül újabb tésztalapot rakunk rá.
5. A műveletet még háromszor megismételjük. A tészta tetejére óvatosan pestót kanalazunk, és forrón tálaljuk.
Frissen gyúrt tészta
1. A tésztához keverőtálba szitáljuk a lisztet. beletesszük a sót, a tojást meg az olajat, és robotgéppel addig keverjük, amíg a tészta össze nem áll.
2. Kissé belisztezett felületen simára gyúrjuk.
3. Letakarva legalább fél órát pihentetjük, majd az adott recept szerint dolgozunk tovább.