Zöldséges lasagne pestóval

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöldséges lasagne pestóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A lasagnéhoz:
40 dkg friss lasagne
6 dkg bébispenót
4 db szeletelt fürtös paradicsom
3 szelet vékonyra szeletelt mozzarella sajt
8 db friss bazsalikomlevél
igény szerint víz
A pestóhoz:
2 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
2 evőkanál pirított fenyőmag
2 gerezd fokhagyma
1 csomó friss bazsalikomlevél
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

1. A fokhagymát, a fenyőmagot, a bazsalikomleveleket és a parmezánt durvára vágjuk egy robotgépben. Óvatosan belecsorgatjuk az olajat, és a hozzávalókat sima krémmé dolgozzuk a géppel.

2. A tésztát 12 egyforma négyzetre vágjuk, majd forró, sós vízben al dente főzzük.

3. A leszűrt tésztát jól lecsöpögtetjük.

4. Egy tányér közepére helyezünk egy tésztalapot. A tetejét beborítjuk spenótlevelekkel, paradicsom- és mozzarellaszeletekkel, bazsalikomlevelekkel és kanálnyi pestóval. A tetejére újabb tésztalapot helyezünk, majd megismételjük a spenótos, paradicsomos, mozzarellás, bazsalikomos, pestós réteget, és befejezésül újabb tésztalapot rakunk rá.

5. A műveletet még háromszor megismételjük. A tészta tetejére óvatosan pestót kanalazunk, és forrón tálaljuk.

Frissen gyúrt tészta

Frissen gyúrt tészta
20 dkg finomliszt
1 evőkanál olívaolaj
2 db kissé felvert tojás
1 csipet

1. A tésztához keverőtálba szitáljuk a lisztet. beletesszük a sót, a tojást meg az olajat, és robotgéppel addig keverjük, amíg a tészta össze nem áll.

2. Kissé belisztezett felületen simára gyúrjuk.

3. Letakarva legalább fél órát pihentetjük, majd az adott recept szerint dolgozunk tovább.

Zöldséges lasagne pestóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2127 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Zöldséges lasagne pestóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
most van szezonja