Paella valenciai módra

Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db kicsontozott sült csirke
60 dkg paella rizs
50 dkg héjas kékkagyló
25 dkg zöldbab
10 szál sáfrány
100 dkg kagyló
vagy
100 dkg garnélarák
50 dkg kockára vágott tonhal
vagy
50 dkg kockára vágott angolna
15 dl forró víz
8 gerezd fokhagyma
1 db narancs
1 szál kapor
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat).

2. A fokhagymát aranyszínűre pirítjuk az olajon, egy paella serpenyőben vagy egy kerek, 45 centi átmérőjű mély serpenyőben. Kivesszük a fokhagymát az olajból.

3. A csirkekockákat ugyanabban a serpenyőben barnára pirítjuk.

4. Hozzáadjuk a rizst, állandóan kevergetve 3 percig pirítjuk.

5. Felöntjük vízzel, felforraljuk.

6. Hozzáadjuk a megtisztított kagylót vagy garnélarákot, az articsókát, a zöldbabot, a zöldborsót, a kék kagylót, az angolnát vagy a tonhalat. Sózzuk, borsozzuk.

7. Belekeverjük a babérlevelet, a narancsot és a sáfrányt. Addig főzzük, amíg a rizs a folyadékot magába nem szívja.

8. Azokat a kagylókat, amelyek nem nyíltak ki, kidobjuk.

9. A serpenyőt a sütőbe tesszük, és a paellát letakarás nélkül 10 percig sütjük. Ezután lefedjük az edényt, mert 10 percig pihentetni kell a paellát.

Friss kagylóból ajánlatos mindig többet vásárolni, mert azokat, amelyek a főzés során nem nyílnak ki, ki kell dobni. Így biztosíthatjuk, hogy a recept szerint az ajánlott mennyiség rendelkezésünkre álljon.
Egyszerűbb megtisztítani az angolnát, ha újságpapírral vagy sóba mártott tenyérrel megfogjuk az angolna farkát, ott a bőrét körbevágjuk, és egy harapófogóval megfogva lehúzzuk a bőrt a halról.
Paella valenciai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2097 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Paella valenciai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
google+