Lazacos és borsós szalagtészta

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető drága
Lazacos és borsós szalagtészta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg friss hosszúmetélt
8 szelet füstölt lazac
15 dkg zöldborsó
vagy
3 dl tejszín
3 db finomra vágott mogyoróhagyma
igény szerint víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A zöldborsót forró vízben 2 percig blansírozzuk. Leszűrjük, lecsöpögtetjük.

2. Felforraljuk a bort egy nagy serpenyőben, belekeverünk 250 ml tejszínt, 3-4 percig főzzük, amíg a szósz jól be nem sűrűsödik.

3. Közben a tésztát forró, sós vízben al dente főzzük.

4. 4 szelet füstölt lazacot, a mogyoróhagymát és a maradék tejszínt pépessé keverjük robotgépben. A lazacos keveréket a szószhoz adjuk és felmelegítjük.

5. A maradék lazacot csíkokra vágjuk. A lazaccsíkokat és a zöldborsót a szószba keverjük, borssal fűszerezzük.

6. Leszűrjük a tésztát, majd a szószba borítjuk. Óvatosan összekeverjük, forrón tálaljuk.

Frissen gyúrt tészta

Frissen gyúrt tészta
20 dkg finomliszt
1 evőkanál olívaolaj
2 db kissé felvert tojás
1 csipet

1. A tésztához keverőtálba szitáljuk a lisztet. beletesszük a sót, a tojást meg az olajat, és robotgéppel addig keverjük, amíg a tészta össze nem áll.

2. Kissé belisztezett felületen simára gyúrjuk.

3. Letakarva legalább fél órát pihentetjük, majd az adott recept szerint dolgozunk tovább.

Lazacos és borsós szalagtészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1643 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Lazacos és borsós szalagtészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
pinterest