Babos tészta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 70 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Babos tészta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg száraz vörösbab
vagy
50 dkg száraz borlotti bab
20 dl hideg víz
2 gerezd fokhagyma
1 csomó friss zsálya
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint
A szószhoz:
6 db kockára vágott paradicsom
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tésztához:
¼ teáskanál
3 db tojás
30 dkg fehér liszt

Elkészítés:

1. A babot a fokhagymával és a zsályával együtt megfőzzük egy nagy fazéknyi vízben, körülbelül 90 perc alatt. Sózzuk, majd a főzővizet félretéve leszűrjük a babot.

2. A lisztet és a sót egy tiszta munkalapra halmozzuk, a közepén mélyedést alakítunk ki, amelybe beleütünk egy tojást. Összedolgozzuk és 15-20 perc alatt sima, rugalmas tésztát gyúrunk.

3. A tésztából labdát formálunk, 30 percig pihentetjük.

4. A fokhagymát és a petrezselymet aranyszínűre pirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk és borsozzuk. 20 percig főzzük.

5. Beletesszük a babot, felöntjük néhány kanálnyi főzővízzel.

6. Kinyújtjuk a tésztát a vékonyan belisztezett gyúródeszkán, azután szabálytalan darabokra vágjuk fel.

7. A tésztát forró, sós vízben al dente főzzük. A leszűrt tésztát a szósszal forrón tálaljuk.

A száraz babot előző este áztassuk be. Ha gyorsabban akarjuk elkészíteni ezt a fogást használjunk konzerv babot a végeredmény ugyanolyan finom lesz.
Babos tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3791 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Babos tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
google+