Szalagtészta kék kagylóval



Elkészítés:
1. A paradicsomot forró vízben 30 másodpercig blansírozzuk. Meghámozzuk, kimagozzuk és összevágjuk.
2. A hagymát, a fokhagymát, a zellerszárat, a kaliforniai paprikát és a gombát megfonnyasztjuk az olajon. Belekeverjük a paradicsomot, a bort, a napon szárított paradicsomot és a paradicsompürét. Frissen őrölt fekete borssal fűszerezzük. Felforraljuk, lefedjük, és körülbelül 20 percig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
3. Belekeverjük a kagylót. Közepes tűzön még 5 percig főzzük.
4. A tésztát forró, sós vízben al dente főzzük.
5. A leszűrt tésztát a szószos serpenyőbe borítjuk, óvatosan összeforgatjuk a bazsalikommal. Bazsalikomlevelekkel díszítjük, majd forrón tálaljuk.