Szalagtészta kék kagylóval

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Szalagtészta kék kagylóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg főtt kékkagyló
40 dkg friss metélt tészta
2 evőkanál sűrített paradicsom
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 fej összevágott hagyma
1 db kockára vágott piros húsú kaliforniai paprika
2 szál finomra vágott zellerszár
1 és ¼ dl száraz vörösbor
12 és fél dkg kockára vágott gomba
75 dkg paradicsom
2 evőkanál friss bazsalikomlevél
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
igény szerint víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A díszítéshez:
igény szerint bazsalikomlevél

Elkészítés:

1. A paradicsomot forró vízben 30 másodpercig blansírozzuk. Meghámozzuk, kimagozzuk és összevágjuk.

2. A hagymát, a fokhagymát, a zellerszárat, a kaliforniai paprikát és a gombát megfonnyasztjuk az olajon. Belekeverjük a paradicsomot, a bort, a napon szárított paradicsomot és a paradicsompürét. Frissen őrölt fekete borssal fűszerezzük. Felforraljuk, lefedjük, és körülbelül 20 percig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.

3. Belekeverjük a kagylót. Közepes tűzön még 5 percig főzzük.

4. A tésztát forró, sós vízben al dente főzzük.

5. A leszűrt tésztát a szószos serpenyőbe borítjuk, óvatosan összeforgatjuk a bazsalikommal. Bazsalikomlevelekkel díszítjük, majd forrón tálaljuk.

Szalagtészta kék kagylóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1534 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Szalagtészta kék kagylóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
szótár