Szalagtészta morzsás fésűkagylóval

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Szalagtészta morzsás fésűkagylóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 db friss fésűkagyló
6 dkg zsemlemorzsa
40 dkg friss metélt tészta
vagy
40 dkg friss tagliatelle
1 teáskanál chilipor
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
4 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
igény szerint víz

Elkészítés:

1. A kagylót három-négy helyen behasítjuk. 2 evőkanálnyi zsemlemorzsát aranyszínűre pirítunk az olajon.

2. Kivesszük a serpenyőből, félrerakjuk, majd ugyanabban a serpenyőben megpirítjuk a petrezselyem felét, a fokhagymát, a csilit a maradék olajon.

3. Közben a tésztát forró, sós vízben al dente főzzük.

4. A fésűkagylót a fokhagymás, petrezselymes szószhoz adjuk. 30 másodpercig főzzük, amíg kissé opálosodni nem kezd.

5. Felöntjük fehérborral, 30 másodpercig gyöngyözve főzzük.

6. A leszűrt tésztát a szószos serpenyőbe borítjuk. Óvatosan összerázzuk. Pirított zsemlemorzsával és petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk.

Szalagtészta morzsás fésűkagylóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1594 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Szalagtészta morzsás fésűkagylóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
könyvek