Zöldségalaplé
Elkészítési idő:
90 perc
Munkaidő: 25 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 1 adag (2 liter)
Elkészítés:
1. Felmelegítjük az olajat egy nagy fazékban. Hozzáadjuk a szegfűszeggel megszúrt hagymát, a sárgarépát, a zellert, a paradicsomot, a petrezselymet, a borsot, a babérlevelet és a sót. 5 percig pároljuk.
2. Felöntjük vízzel, a fazekat félig lefedjük. 60 percig főzzük a levest.
3. Fémszitán leszűrjük, a zöldségeket kidobjuk.
A zöldségalaplé ízletes étel; nagyon könnyű elkészíteni. Hűtőszekrényben 4-5 napig is eltartható. A receptben felsorolt alapanyagokból 2 liternyi mennyiség készíthető. A fel nem használt alaplevet lefagyaszthatjuk.