Tejfölös burgonyaleves pancettával

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tejfölös burgonyaleves pancettával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg hámozott, kockára vágott burgonya
6 dkg pancetta
2 dl tejföl
1 teáskanál őrölt gyömbér
2 teáskanál friss, finomra vágott kapor
10 dl víz
6 dkg vaj
1 fej finomra vágott hagyma
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 evőkanál fehér liszt
2 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
2 teáskanál édes paprika
2 teáskanál friss, finomra vágott majoránna
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hagymát és a pancettát világosbarnára pirítjuk a vajon. Megszórjuk paprikával.

2. Hozzáadjuk a burgonyát, a gyömbért, a majoránnát és a babérlevelet. Sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk liszttel, összekeverjük.

3. Felöntjük vízzel és felforraljuk. Addig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul, körülbelül 20 perc alatt. A babérlevelet kidobjuk.

4. Belekeverjük a tejfölt, a petrezselymet, a fokhagymát és a kaprot. Alacsony hőfokon további 2 percig főzzük. A levest mélytányérokba merve, forrón tálaljuk.

Tejfölös burgonyaleves pancettával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2769 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Tejfölös burgonyaleves pancettával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
van itthon