Rukkolás, pancettás, paradicsomos csőtészta

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rukkolás, pancettás, paradicsomos csőtészta
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
112 és fél dkg paradicsomszósz
75 dkg csőtészta
15 dkg kockára vágott pancetta
másfél csomó rukkola
3 gerezd finomra vágott fokhagyma
másfél evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A tálaláshoz:
igény szerint forgácsolt parmezán sajt

Elkészítés:

1. A tésztát forró, sós vízben al dente főzzük.

2. Közben a fokhagymát, a pancettát 2 percig pirítjuk az olajon, amíg a fokhagyma aranyszínű nem lesz.

3. Leszűrjük a tésztát, és a pancettás, fokhagymás serpenyőbe borítjuk.

4. A paradicsomszószt, a napon szárított paradicsomot és a rukkolát belekeverjük. Sózzuk, borsozzuk. A tetejére halmozott parmezánforgácsokkal, forrón tálaljuk.

Paradicsomszósz

Paradicsomszósz
5 db friss bazsalikomlevél
100 dkg hámozott paradicsom
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 fej finomra vágott hagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

1. A hagymát az olajon, egy nagy serpenyő­ben körülbelül 5 perc alatt világosbarná­ra pirítjuk.

2. Hozzáadjuk a paradicsomot, a bazsalikom felét, majd sózzuk, borsoz­zuk.

3. Alacsony hőfokon 25 percig gyön­gyözve főzzük. Belekeverjük a maradék bazsalikomot.

Rukkolás, pancettás, paradicsomos csőtészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1348 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Rukkolás, pancettás, paradicsomos csőtészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
twitter