Zöldborsós, pestós rizs

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldborsós, pestós rizs
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg rövid szemű rizs
1 adag pesto szósz
15 dkg zöldborsó
vagy
9 dkg kockára vágott vaj
1 fej finomra vágott hagyma
2 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A rizst sós, forró vízben 12-15 perc alatt puhára főzzük.

2. A zöldborsót sós, forró vízben 5 perc alatt puhára főzzük.

3. A hagymát megfonnyasztjuk a vajon.

4. Leszűrjük a rizst és a zöldborsót, majd a hagymás serpenyőbe öntjük, rászórva a petrezselymet is. Sózzuk, borsozzuk. Magas hőfokon 1 percig pirítjuk.

5. Meleg tálra kanalazzuk, és a tetejére pestót csorgatunk. Forrón tálaljuk.

Sokkal finomabb lesz a zsenge zöldborsó, ha nem vízben főzzük, hanem saját levében pároljuk puhára.

Pesto

Pesto
2 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
2 evőkanál pirított fenyőmag
2 gerezd fokhagyma
1 nagyobb csokor bazsalikomlevél

1. A fokhagymát, a fenyőmagot, a bazsalikomleveleket és a parmezánt durvára vágjuk egy robotgépben.

2. Óvatosan belecsorgatjuk az olajat, és a hozzávalókat sima krémmé dolgozzuk a géppel.

Zöldborsós, pestós rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3222 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Zöldborsós, pestós rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
twitter