Észak-afrikai birkahúsleves

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Észak-afrikai birkahúsleves
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg száraz csicseriborsó
100 dkg kockára vágott paradicsom
25 dkg lencse
50 dkg kockára vágott birkahús
vagy
50 dkg kockára vágott bárányhús
30 dl hideg víz
2 fej finomra vágott hagyma
1 szál finomra vágott zellerszár
1 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál friss, finomra vágott koriander
1 rúd fahéj
¼ teáskanál őrölt gyömbér
2 evőkanál tisztított vaj
10 dkg rövid szemű rizs
3 evőkanál liszt
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
4 db kurkuma
vagy
4 szál sáfrány
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
igény szerint friss korianderlevél

Elkészítés:

1. A birkahúst, a vajat, a hagymát, a zellerszárat, a petrezselyem és a koriander felét, a fahéjat, a sáfrányt és a gyömbért sózzuk, borsozzuk egy mély serpenyőben. Felmelegítjük, felöntjük 1 liter vízzel. Felforraljuk, és 20-25 percig főzzük, míg a lé a felére be nem sűrűsödik.

2. Hozzáadjuk az éjszakára beáztatott csicseriborsót és a lencsét. Közepes hőfokon 1 óra 15 percig főzzük, ezalatt a lencse is megpuhul.

3. Belekeverjük a paradicsomot, felöntjük a maradék 2 liter vízzel, és hozzáadjuk a maradék petrezselymet és koriandert. Felforraljuk, további 10 percig főzzük. Beleszórjuk a rizst.

4. A lisztet egy kis tálban kevés vízzel simára keverjük. Félrehúzzuk a levest a tűzről, és óvatosan besűrítjük a lisztes keverékkel. Visszatesszük a tűzre, majd további 15 percig főzzük. A levest már ne sűrítsük tovább.

5. Hozzáöntjük a citromlevet. A levest korianderrel díszítve, forrón tálaljuk.

Leveses ragunak nevezhetjük ezt az igen egészséges fogást. Ha szeretjük a különleges, ízletes, de kissé csípős leveseket, tehetünk bele 1-2 vékonyra szeletelt, friss csilit.
Észak-afrikai birkahúsleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1580 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Észak-afrikai birkahúsleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
twitter