Tenger gyümölcsei rizzsel

Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg tintahal
40 dkg rövid szemű rizottórizs
80 dkg garnélarák
100 dkg héjas kagyló
100 dkg héjas kékkagyló
2 evőkanál vaj
15 dl halalaplé
dl víz
6 db kockára vágott paradicsom
1 fej finomra vágott hagyma
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 db szárított chilipaprika
2 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kék kagylót és a kagylót 1 órára hideg vízbe áztatjuk. Megtisztítjuk, a sérült kagylókat kidobjuk. Vízben alaposan átöblítjük. A kagylót körülbelül 10 percig melegítjük egy nagy serpenyőben, ezalatt kinyílnak. Amelyik nem nyílik ki, az eldobandó.

2. A halalaplevet felforraljuk.

3. A hagymát 2 evőkanál olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a csilit, majd további 1 percig pirítjuk.

4. Belekeverjük a tintahalat, és 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk és borsozzuk. Alacsony hőfokon még 5 percig főzzük.

5. A rizst 1-2 percig pirítjuk a maradék olajon. Hozzáadjuk a tintahalas keverékhez. Felöntjük borral és addig főzzük, amíg az alkohol el nem párolog.

6. Felöntjük annyi halalaplével, amennyi ellepi a rizst. Lefedjük, alacsony hőfokon 10-15 percig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul.

7. Hozzáadjuk a kagylókat és a garnélarákot, az egészet átmelegítjük. Végül belekeverjük a vajat. Petrezselyemmel díszítve, forrón tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Halalaplé

Kép nélkül
50 dkg halcsont
1 evőkanál durva szemcséjű tengeri só
4 szem fekete bors
1 ág kakukkfű
30 dl hideg víz
1 szál kockára vágott sárgarépa
1 db kockára vágott zellerszár
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma

1. A halfejeket és a csontos keveréket 1 órán át áztatjuk hideg vízben. Ezen idő alatt kiázik belőle a vér.

2. Leszűrjük és a haldarabokat egy vízzel megtöltött nagy edényben felmelegítjük. Amikor felforrt, hozzáadjuk a többi hozzávalót. 1 ½ órát főzzük.

3. A levet felhasználás előtt finom fémszitán átszűrjük.

Tenger gyümölcsei rizzsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2043 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Tenger gyümölcsei rizzsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
ételfotó