Gnocchi római módra

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg frissen reszelt parmezán sajt
12 és fél dkg vaj
25 dkg búzadara
10 dl tej
6 evőkanál frissen reszelt gruyere sajt
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
A tálaláshoz:
igény szerint frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. Felforraljuk a tejet, óvatosan beleszórjuk a búzadarát, és folyamatosan kevergetjük, hogy a dara ne csomósodjon össze. 15 percig, állandóan kevergetve főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Félrehúzzuk a tűzről, sóval ízesítjük.

2. Belekeverjük a vaj, a reszelt parmezán felét és a Gruyére sajtot, valamint a tojásokat. A keveréket kissé lisztezett gyúródeszkán szétterítjük. Hűlni hagyjuk.

3. A tésztából kis pohárral 5 centiméter átmérőjű köröket szaggatunk ki.

4. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Kikenünk vajjal 4 kis, tűzálló sütőtálat.

5. A körök szaggatása után megmaradt tésztadarabokat a sütőtálak aljára terítjük. Megszórjuk a maradék parmezán sajttal. A búzadaraköröket tetőcserépszerűen a tálakba rakjuk.

6. Felolvasztjuk a maradék vajat, majd a búzadarakörök tetejére öntjük. Megszórjuk parmezánnal, sózzuk és borsozzuk. Körülbelül 30 percig sütjük.

Gnocchi római módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2046 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Gnocchi római módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
pinterest