Spenótos, ricottás gnocchi paradicsomszósszal

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Spenótos, ricottás gnocchi paradicsomszósszal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg főtt, finomra vágott spenót
50 dkg friss ricotta sajt
½ db citrom reszelt héja
2 db tojás
9 dkg liszt
12 és fél dkg frissen reszelt parmezán sajt
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A tálaláshoz:
igény szerint forgácsolt parmezán sajt

Elkészítés:

1. A ricottát és a spenótot összekeverjük egy tálban. Hozzáadjuk a tojást, a reszelt parmezánt és 7.5 dekagrammnyi lisztet. Sózzuk, borsozzuk, citromhéjjal ízesítjük.

2. Lisztes kézzel gnocchikat formázunk a tésztából.

3. A gnocchikat kis adagonként forró, sós vízben addig főzzük, amíg a krumplis gombóckák fel nem jönnek a víz felszínére. A megfőtt gnocchit kivesszük szűrőkanállal a vízből, és tálra rakjuk.

4. A gnocchira felmelegített paradicsomszószt kanalazunk, és megszórjuk parmezánforgácsokkal. Azonnal tálaljuk.

Paradicsomszósz

Paradicsomszósz
5 db friss bazsalikomlevél
100 dkg hámozott paradicsom
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 fej finomra vágott hagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

1. A hagymát az olajon, egy nagy serpenyő­ben körülbelül 5 perc alatt világosbarná­ra pirítjuk.

2. Hozzáadjuk a paradicsomot, a bazsalikom felét, majd sózzuk, borsoz­zuk.

3. Alacsony hőfokon 25 percig gyön­gyözve főzzük. Belekeverjük a maradék bazsalikomot.

Spenótos, ricottás gnocchi paradicsomszósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2275 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Spenótos, ricottás gnocchi paradicsomszósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
szólj hozzá, értékelj