Spenótos, ricottás gnocchi paradicsomszósszal



Elkészítés:
1. A ricottát és a spenótot összekeverjük egy tálban. Hozzáadjuk a tojást, a reszelt parmezánt és 7.5 dekagrammnyi lisztet. Sózzuk, borsozzuk, citromhéjjal ízesítjük.
2. Lisztes kézzel gnocchikat formázunk a tésztából.
3. A gnocchikat kis adagonként forró, sós vízben addig főzzük, amíg a krumplis gombóckák fel nem jönnek a víz felszínére. A megfőtt gnocchit kivesszük szűrőkanállal a vízből, és tálra rakjuk.
4. A gnocchira felmelegített paradicsomszószt kanalazunk, és megszórjuk parmezánforgácsokkal. Azonnal tálaljuk.
Paradicsomszósz

1. A hagymát az olajon, egy nagy serpenyőben körülbelül 5 perc alatt világosbarnára pirítjuk.
2. Hozzáadjuk a paradicsomot, a bazsalikom felét, majd sózzuk, borsozzuk.
3. Alacsony hőfokon 25 percig gyöngyözve főzzük. Belekeverjük a maradék bazsalikomot.