Tenger gyümölcsei szendvics



Elkészítés:
1. A kagylót 1 órára hideg vízbe áztatjuk. Ezután alaposan megtisztítjuk, ledörzsöljük.
2. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat).
3. A kagylókat nagy serpenyőben addig melegítjük, amíg ki nem nyílnak. Amelyek nem nyíltak ki, azokat ki kell dobni. Kiszedjük a puha kagylótestet, félretesszük.
4. 2 evőkanálnyi olajat öntünk egy serpenyőbe, amelyben megpirítjuk a petrezselymet és a fokhagyma felét. A fokhagymás petrezselyemhez adjuk a rákot és a polipot, majd 5 percig pirítjuk (a túlsült polip megkeményedik).
5. Egy másik serpenyőben, 2 evőkanálnyi olajon a maradék fokhagymát és a paradicsomot 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a kagylókat, sózzuk és borsozzuk, és még 2-3 percig főzzük.
6. A kenyérszeleteket aranybarnára pirítjuk a sütőben. Bedörzsöljük a pirítósokat a fokhagymával, és meglocsoljuk a maradék olajjal. A tenger gyümölcseit a kenyérre helyezzük, majd melegen tálaljuk.