Tenger gyümölcsei szendvics

Elkészítési idő: 115 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Tenger gyümölcsei szendvics
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 szelet pirított kenyér
12 és fél dkg polip
12 és fél dkg garnélarák
25 dkg héjas kékkagyló
25 dkg héjas kagyló
6 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
4 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 gerezd egész fokhagyma
4 db kimagozott, vágott paradicsom
5 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kagylót 1 órára hideg vízbe áztatjuk. Ezután alaposan megtisztítjuk, ledörzsöljük.

2. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat).

3. A kagylókat nagy serpenyőben addig melegítjük, amíg ki nem nyílnak. Amelyek nem nyíltak ki, azokat ki kell dobni. Kiszedjük a puha kagylótestet, félretesszük.

4. 2 evőkanálnyi olajat öntünk egy serpenyőbe, amelyben megpirítjuk a petrezselymet és a fokhagyma felét. A fokhagymás petrezselyemhez adjuk a rákot és a polipot, majd 5 percig pirítjuk (a túlsült polip megkeményedik).

5. Egy másik serpenyőben, 2 evőkanálnyi olajon a maradék fokhagymát és a paradicsomot 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a kagylókat, sózzuk és borsozzuk, és még 2-3 percig főzzük.

6. A kenyérszeleteket aranybarnára pirítjuk a sütőben. Bedörzsöljük a pirítósokat a fokhagymával, és meglocsoljuk a maradék olajjal. A tenger gyümölcseit a kenyérre helyezzük, majd melegen tálaljuk.

Friss kagylóból ajánlatos mindig többet vásárolni, mert azokat, amelyek a főzés során nem nyílnak ki, ki kell dobni. Így biztosíthatjuk, hogy a recept szerint az ajánlott mennyiség rendelkezésünkre álljon.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Tenger gyümölcsei szendvics
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1480 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Tenger gyümölcsei szendvics
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
most van szezonja