Töltött gomba marokkói módra

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Töltött gomba marokkói módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 nagy gomba
4 és fél dkg pirított fenyőmag
4 és fél dkg arany mazsola
5 dkg tépett spenót
1 teáskanál őrölt kömény
1 evőkanál friss, durvára vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál friss, durvára tört koriander
1 gerezd kockára vágott fokhagyma
1 fej kockára vágott hagyma
1 teáskanál őrölt koriander
1 csipet fahéj
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
igény szerint forró víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A mazsolát 5 percre meleg vízbe áztatjuk, hadd szívja meg magát.

2. A rizst forró, sós vízben 12-15 perc alatt puhára főzzük. Félrehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a spenótot, majd alaposan összekeverjük. Lefedjük, 10 percig pihentetjük. Leszűrjük.

3. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat).

4. A gombák szárát eltávolítjuk, összevágjuk. A darabolt gombaszárakat, a hagymát és a fokhagymát puhára pároljuk az olajon. Belekeverjük a mazsolát, a fenyőmagot, a petrezselymet, a koriandert, a köményt és a fahéjat. Sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a rizses, spenótos keverékhez.

5. A gombafejeket megtöltjük a keverékkel. A gombákat 30 percig sütjük. Forrón tálaljuk.

Töltött gomba marokkói módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2185 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Töltött gomba marokkói módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
recept beküldése