Halas, paradicsomos és csicseriborsós leves

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Halas, paradicsomos és csicseriborsós leves
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg kockára vágott fehér húsú halfilé
40 dkg konzerv csicseriborsó
40 dkg összevágott paradicsom
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál őrölt koriander
10 dl halalaplé
7 dkg előfőzött kuszkusz
1 db vékonyra szeletelt zöld chilipaprika
1 fej finomra vágott hagyma
A díszítéshez:
igény szerint friss, finomra vágott petrezselyemzöld
igény szerint friss, finomra vágott menta
A tálaláshoz:
ízlés szerint joghurt

Elkészítés:

1. A hagymát puhára pároljuk az olajon. Hozzáadjuk a koriandert, a köményt és a csilit. Két percig pároljuk, amíg az illatok felszállnak.

2. Belekeverjük a paradicsomot, a csicseriborsót, felöntjük a halalaplével, majd felforraljuk. Fedő nélkül körülbelül 15 percig gyöngyözve főzzük.

3. A halat hozzáadjuk, körülbelül 5 percig főzzük, ezalatt a hal majdnem megpuhul, szinte szétesik.

4. Félrehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a kuszkuszt. Letakarjuk és addig pihentetjük, amíg a kuszkusz meg nem puhul. Forrón, a tetejére kanalazott joghurttal tálaljuk, petrezselyemmel és mentával díszítjük.

Halalaplé

Kép nélkül
50 dkg halcsont
1 evőkanál durva szemcséjű tengeri só
4 szem fekete bors
1 ág kakukkfű
30 dl hideg víz
1 szál kockára vágott sárgarépa
1 db kockára vágott zellerszár
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma

1. A halfejeket és a csontos keveréket 1 órán át áztatjuk hideg vízben. Ezen idő alatt kiázik belőle a vér.

2. Leszűrjük és a haldarabokat egy vízzel megtöltött nagy edényben felmelegítjük. Amikor felforrt, hozzáadjuk a többi hozzávalót. 1 ½ órát főzzük.

3. A levet felhasználás előtt finom fémszitán átszűrjük.

Halas, paradicsomos és csicseriborsós leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2407 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Halas, paradicsomos és csicseriborsós leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
lexikon