Francia kecskesajtos és zöldfűszeres rolád



Elkészítés:
1. Az élesztőt 5-10 perc alatt felfuttatjuk a vízben. A lisztet, a sót és a fekete borsot összekeverjük egy nagy tálban. Az olajat és a meleg tejet összevegyítjük.
2. A tejes és élesztős keveréket hozzáöntjük a tálba szórt liszthez, majd a hozzávalókat fakanállal alaposan összekeverjük. A tésztát kissé lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és ha szükséges, a nyújtás előtt még kevés lisztet beledolgozunk. A tészta gyúrását addig folytatjuk (legalább 10 percig), amíg sima és rugalmas nem lesz.
3. Kinyújtjuk a tésztát, megszórjuk a kecskesajt darabokkal. Feltekerjük a tésztát, belecsavarva a sajtot.
4. A tésztát kissé olajozott tálban körülbelül 3 órára félrerakjuk, hogy a duplájára keljen.
5. A tésztát téglalap alakúra formáljuk. Megszórjuk zöld fűszerekkel, piskótatekercsként feltekerjük. A tekercset éles késsel felszeleteljük.
6. Két tepsit kiolajozunk, és a tekercseket egymástól távol a tepsibe helyezzük. Megkenjük a felvert tojás felével. A tekercseket legalább 1 órán át kelesztjük, amíg a duplájukra nem nőnek.
7. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Megkenjük a tésztát a maradék tojással, majd 20 perc alatt aranyszínűre sütjük. A tekercseket rácson kihűtjük.