Francia kecskesajtos és zöldfűszeres rolád

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Francia kecskesajtos és zöldfűszeres rolád
Adag: 12-14 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál friss, összetépkedett bazsalikom
2 evőkanál friss, finomra vágott kapor
25 dkg morzsolt kecskesajt
vagy
25 dkg kockára vágott kecskesajt
75 dkg kenyérliszt
1 ¾ dl meleg tej
1 dl meleg víz
1 db tojás
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
2 teáskanál
2 és fél dkg friss élesztő
vagy
2 csomag szárított élesztő

Elkészítés:

1. Az élesztőt 5-10 perc alatt felfuttatjuk a vízben. A lisztet, a sót és a fekete borsot összekeverjük egy nagy tálban. Az olajat és a meleg tejet összevegyítjük.

2. A tejes és élesztős keveréket hozzáöntjük a tálba szórt liszthez, majd a hozzávalókat fakanállal alaposan összekeverjük. A tésztát kissé lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és ha szükséges, a nyújtás előtt még kevés lisztet beledolgozunk. A tészta gyúrását addig folytatjuk (legalább 10 percig), amíg sima és rugalmas nem lesz.

3. Kinyújtjuk a tésztát, megszórjuk a kecskesajt darabokkal. Feltekerjük a tésztát, belecsavarva a sajtot.

4. A tésztát kissé olajozott tálban körülbelül 3 órára félrerakjuk, hogy a duplájára keljen.

5. A tésztát téglalap alakúra formáljuk. Megszórjuk zöld fűszerekkel, piskótatekercsként feltekerjük. A tekercset éles késsel felszeleteljük.

6. Két tepsit kiolajozunk, és a tekercseket egymástól távol a tepsibe helyezzük. Megkenjük a felvert tojás felével. A tekercseket legalább 1 órán át kelesztjük, amíg a duplájukra nem nőnek.

7. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Megkenjük a tésztát a maradék tojással, majd 20 perc alatt aranyszínűre sütjük. A tekercseket rácson kihűtjük.

Francia kecskesajtos és zöldfűszeres rolád
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2203 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Francia kecskesajtos és zöldfűszeres rolád
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
most van szezonja