Gombás ciabatta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gombás ciabatta
Adag: 2 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dkg szárított porcini gomba
25 dkg friss, szeletelt gomba
1 teáskanál
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
4 és ⅓ dl meleg víz
60 dkg kenyérliszt
1 csomag szárított élesztő
vagy
másfél dkg friss élesztő
A szóráshoz:
szükség szerint kukoricaliszt

Elkészítés:

1. A porcini gombát 60 percre vízbe áztatjuk. A friss gombát összevágjuk.

2. Felmelegítünk 1 evőkanálnyi olajat, és puhára pároljuk a friss gombát a fokhagymával. Addig főzzük, amíg a gomba leve el nem fő. Hozzáadjuk a porcini gombát, félrerakjuk.

3. A porcini gomba levét megmelegítjük. A lében 5-10 perc alatt felfuttatjuk az élesztőt.

4. A lisztet és a sót összekeverjük egy tálban. Hozzáadjuk az élesztőt és a gombás keverék felét. Alaposan összekeverjük, és sima, rugalmas tésztává gyúrjuk. A tésztát kissé olajozott tálban körülbelül 120 percre félrerakjuk, hogy a duplájára keljen.

5. A tésztát 2 egyenlő adagra osztjuk, majd ovális alakúra formáljuk. Megkenjük a tésztát a maradék gombás keverékkel, és a végeit begyűrve, ovális alakban feltekerjük. A cipókat lelapítjuk, újból feltekerjük, és ovális alakúakra nyomkodjuk. 120 percre félrerakjuk.

6. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). 40 perc alatt megsütjük a ciabattát.

Gombás ciabatta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2587 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Gombás ciabatta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
könyvek