Zöldségleves pestóval

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldségleves pestóval
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg apró levestészta
20 dkg konzerv vörösbab
12 és fél dkg zöldbab
1 adag pesto szósz
3 db kockára vágott cukkini
1 fej finomra vágott hagyma
3 db kockára vágott paradicsom
20 dl hideg víz
3 db hámozott, kockára vágott burgonya
3 szál kockára vágott sárgarépa
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zöldbabot, a burgonyát, a sárgarépát, a cukkinit, a paradicsomot és a hagymát felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, majd alacsony hőfokon 1 órán át főzzük.

2. Beleszórjuk a levestésztát.

3. Hozzáadjuk a vörös és a fehér babot, azután újra felforraljuk. A tetejére kanalazott pestóval, forrón tálaljuk.

A Liguriából importált bazsalikompesto különleges ízt kölcsönöz az ételnek.
Nyáron fogyasztják Provance-ban ezt az illatos, jó ízű levest.

Pesto

Pesto
2 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
2 evőkanál pirított fenyőmag
2 gerezd fokhagyma
1 nagyobb csokor bazsalikomlevél

1. A fokhagymát, a fenyőmagot, a bazsalikomleveleket és a parmezánt durvára vágjuk egy robotgépben.

2. Óvatosan belecsorgatjuk az olajat, és a hozzávalókat sima krémmé dolgozzuk a géppel.

Zöldségleves pestóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1863 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Zöldségleves pestóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
ételfotó