Padlizsán- és paprikaleves

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Padlizsán- és paprikaleves
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg padlizsán
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
3 db hámozott, kockára vágott paradicsom
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint friss petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A padlizsán és a kaliforniai paprika bőrét feketére sütjük a grillben. 10 percre papírzacskóba tesszük, hogy a fekete héjat könnyen eltávolíthassuk. A paprikát ki is magozzuk, majd a padlizsánnal együtt felszeleteljük.

2. A fokhagymát és a paradicsomot megpirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a padlizsán- és a paprikadarabokat, majd felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, 4 percig főzzük. Félrehúzzuk a tűzről, kissé kihűtjük.

3. A levest robotgépben simára keverjük. A lábasba visszaöntve felmelegítjük. Petrezselyemmel díszítve, forrón tálaljuk, a tetejére olívaolajat csepegtetünk.

Zöldségalaplé

Zöldségalaplé
2 szál kockára vágott sárgarépa
2 db paradicsom
2 szem szegfűszeg
1 teáskanál
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
25 dl víz
2 fej hagyma
1 csomó kisebb csokor petrezselyemzöld
6 szem fekete bors

1. Felmelegítjük az olajat egy nagy fazékban. Hozzáadjuk a szegfűszeggel megszúrt hagymát, a sárgarépát, a zellert, a paradicsomot, a petrezselymet, a borsot, a babérlevelet és a sót. 5 percig pároljuk.

2. Felöntjük vízzel, a fazekat félig lefedjük. 60 percig főzzük a levest.

3. Fémszitán leszűrjük, a zöldségeket kidobjuk.

Padlizsán- és paprikaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1291 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Padlizsán- és paprikaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
szólj hozzá, értékelj