Kakukkfűves és olívás kenyér

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Kakukkfűves és olívás kenyér
Adag: 12 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A kovászhoz:
½ teáskanál
2 csomag szárított élesztő
5 dl langyos víz
30 dkg kenyérliszt
A tésztához:
10 dkg kimagozott, összevágott fekete olajbogyó
1 evőkanál friss, finomra vágott kakukkfű
1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
1 teáskanál
60 dkg kenyérliszt

Elkészítés:

1. Elkészítjük a kovászt. A lisztet és a sót nagy tálba szórjuk. A vizet és az élesztőt egy másik tálban addig keverjük, amíg az élesztő fel nem olvad. Az élesztős keveréket a lisztes elegyhez keverjük. Meleg helyen 8 órán át (egy éjszakán át) kelesztjük.

2. A tésztához 45 dekagrammnyi lisztet tálba szórunk. A közepén kialakított mélyedésbe öntjük bele a kovászt, majd hozzáadjuk az olajbogyót, a kakukkfüvet, a sót és a fekete borsot. Alaposan összekeverjük, és rugalmas tésztává gyúrjuk.

3. Két egyenlő adagra osztjuk, ovális kenyérformává sodorjuk. Körülbelül 1 órára félrerakjuk, ezalatt a tészta duplájára nő.

4. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). A kenyereket meghintjük vízzel, majd a sütőbe tesszük. Sütés közben 10 percenként vízzel megspricceljük. 45-55 percig sütjük.

Kakukkfűves és olívás kenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1618 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Kakukkfűves és olívás kenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
bevásárlólista