Francia bagett

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Francia bagett
Adag: 3 darab (12-16 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg kenyérliszt
2 csomag szárított élesztő
vagy
2 és fél dkg friss élesztő
2 teáskanál
1 evőkanál kristálycukor
5 dl meleg víz
A kenéshez:

Elkészítés:

1. Az élesztőt 5-10 perc alatt felfuttatjuk kevés cukros vízben.

2. 600 g lisztet és a sót egy nagy tálba szórjuk, hozzáadjuk az élesztős keveréket és a maradék vizet. Alaposan összekeverjük, és ha szükséges, további lisztet teszünk bele, hogy lágy, de gyúrható tésztát kapjunk. Kissé lisztezett gyúródeszkán 10 perc alatt sima és rugalmas tésztát gyúrunk.

3. A tésztát kissé olajozott tálban körülbelül 2 órára félretesszük, hogy a duplájára keljen.

4. A tésztát 3 egyenlő adagra osztjuk. Az adagokat kinyújtjuk ovális alakúra, majd tekercsszerűen feltekerjük.

5. A feltekert tésztát legalább akkora hosszúságúra nyújtjuk, mint amekkora a tepsink. Megkenjük tojásfehérjével, megszórjuk kevés liszttel.

6. A bagett tetejét éles késsel 10 centinként ferdén bevágjuk. 30 percre félrerakjuk, amíg a tészta a kétszeresére nem dagad.

7. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gáztűzhelynél 7-es fokozat). 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük a kenyeret.

Francia bagett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3198 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Francia bagett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
google+