Pizza capricciosa

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pizza capricciosa
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 adag pizzatészta
A rátéthez:
3 evőkanál kapribogyó
100 dkg hámozott, darabolt paradicsom
25 dkg konzerv articsókaszív
12 db szeletelt csiperkegomba
10 szál friss bazsalikomlevél
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. Elkészítjük az alaptésztát. Meleg helyen körülbelül 1 ½ óráig kelesztjük, amíg a kétszeresére nem dagad.

2. Kiolajozunk két, 30 centiméter átmérőjű pizzatepsit.

3. Felmelegítünk 60 milliliternyi olajat egy serpenyőben. Hozzáadjuk a paradicsomot, a bazsalikomot, majd körülbelül 10-15 perc alatt kissé besűrítjük. Sózzuk, borsozzuk.

4. A tésztát kétfelé osztjuk, és az előkészített tepsibe simítjuk. Lefedjük tiszta konyharuhával, és 15 percre félrerakjuk.

5. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat).

6. A szószt az alaptésztára öntjük. A tetejére halmozzuk az articsókaszívet, a gombát, a mozzarellát, az olajbogyót és a kapribogyót. Meglocsoljuk a maradék olajjal, majd 20-25 percig sütjük, amíg a tészta ropogós és aranyszínű nem lesz. Forrón tálaljuk.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.

Focaccia alaptészta

Focaccia alaptészta
50 dkg fehér liszt
2.5 dkg friss élesztő vagy
0.5 teáskanál
3 dl meleg víz

1. Az élesztőt kis tálba rakjuk. Felöntjük 60 ml meleg vízzel, és addig kevergetjük, amíg az élesztő fel nem olvad. Félrerakjuk, 5-10 percet várunk.

2. A lisztet és a sót nagy tálba szórjuk. A felfuttatott élesztőt és a maradék vizet hozzáadjuk, majd lágy tésztát keverünk. Tiszta, lisztezett munkafelületre borítjuk, és 10 percig dagasztjuk, amíg a tésztánk rugalmas nem lesz.

3. Cipóvá gyúrjuk. A tésztacipót kissé kiolajozott, tiszta tálba helyezzük. 90 percre félrerakjuk, hadd dagadjon legalább a kétszeresére.

Pizza capricciosa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2424 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Pizza capricciosa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
vegetáriánus ételek