Spanyol hagymás, burgonyás pizza

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Spanyol hagymás, burgonyás pizza
Adag: 4-6 főre (8-12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 adag pizzatészta
A rátéthez:
2 fej vékonyra szeletelt hagyma
4 db vékonyra szeletelt burgonya
3 ág rozmaring
1 csomó friss rukkola
1 dl chiliolaj
A tálaláshoz:
igény szerint chiliolaj

Elkészítés:

1. Elkészítjük az alaptésztát. Meleg helyen körülbelül 1 ½ órán át kelesztjük, amíg a kétszeresére nem dagad.

2. Két nagy tepsit kiolajozunk. Előmelegítjük a sütőt 225 fokra (gáztűzhelynél 8-as fokozat).

3. A tésztát 8-12 kisebb darabra osztva kör alakúra formáljuk. A pizzákat a sütőtepsibe rakjuk. Néhány burgonyaszeletet, hagymát és rozmaringot helyezünk valamennyire, majd meglocsoljuk csiliolajjal.

4. A pizzákat 10-15 percig sütjük, amíg aranybarna színűek nem lesznek. Rukkolával megszórva, csiliolajjal meglocsolva tálaljuk.

Rátét variációk: szeletelt koktélparadicsom, rukkola, parmezánforgács, napon szárított paradicsom, bivalymozzarella, bazsalikom.

Chiliolajat otthon is könnyen készíthetünk: 4-6 kis csilipaprikát a felhasználás előtt néhány nappal félliternyi extra szűz olajba áztatunk. Az üveget szorosan lezárjuk.

Focaccia alaptészta

Focaccia alaptészta
50 dkg fehér liszt
2.5 dkg friss élesztő vagy
0.5 teáskanál
3 dl meleg víz

1. Az élesztőt kis tálba rakjuk. Felöntjük 60 ml meleg vízzel, és addig kevergetjük, amíg az élesztő fel nem olvad. Félrerakjuk, 5-10 percet várunk.

2. A lisztet és a sót nagy tálba szórjuk. A felfuttatott élesztőt és a maradék vizet hozzáadjuk, majd lágy tésztát keverünk. Tiszta, lisztezett munkafelületre borítjuk, és 10 percig dagasztjuk, amíg a tésztánk rugalmas nem lesz.

3. Cipóvá gyúrjuk. A tésztacipót kissé kiolajozott, tiszta tálba helyezzük. 90 percre félrerakjuk, hadd dagadjon legalább a kétszeresére.

Spanyol hagymás, burgonyás pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1617 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Spanyol hagymás, burgonyás pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
ételfotó