Hagymás, paprikás, fetás pizza

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Hagymás, paprikás, fetás pizza
Adag: 2 egész (4-6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 adag pizzatészta
A rátéthez:
15 dkg morzsolt feta sajt
6 fej szeletelt hagyma
3 db sült, hámozott piros húsú kaliforniai paprika
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 csokor rukkola
4 evőkanál friss, finomra vágott bazsalikom
3 evőkanál szeletelt olajbogyó
2 evőkanál balzsamecet
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. Elkészítjük az alaptésztát. Meleg helyen körülbelül 90 percig kelesztjük, amíg a kétszeresére nem dagad.

2. Két, 30 centiméter átmérőjű pizzatepsit kiolajozunk.

3. Felmelegítjük az olajat egy nagy serpenyőben. Hozzáadjuk a hagymát, és körülbelül 5 perc alatt megpuhítjuk. A tűz hőfokát csökkentve mintegy 30 perc alatt karamellizáljuk a hagymát. Félrehúzzuk a tűzről, belekeverjük a balzsamecetet és a bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk.

4. A tésztát kétfelé osztjuk, és az előkészített tepsikbe simítjuk. Lefedjük tiszta konyharuhával, és 15 percre félrerakjuk.

5. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gáztűzhelynél 7-es fokozat).

6. A hagymát az alaptésztára szórjuk. A tetejére halmozzuk a kaliforniai paprikát, a feta sajtot és az olajbogyót.

7. 20-25 percig sütjük, amíg a tészta ropogós és aranyszínű nem lesz. Megszórjuk a tetejét rukkolával. Forrón tálaljuk.

Focaccia alaptészta

Focaccia alaptészta
50 dkg fehér liszt
2.5 dkg friss élesztő vagy
0.5 teáskanál
3 dl meleg víz

1. Az élesztőt kis tálba rakjuk. Felöntjük 60 ml meleg vízzel, és addig kevergetjük, amíg az élesztő fel nem olvad. Félrerakjuk, 5-10 percet várunk.

2. A lisztet és a sót nagy tálba szórjuk. A felfuttatott élesztőt és a maradék vizet hozzáadjuk, majd lágy tésztát keverünk. Tiszta, lisztezett munkafelületre borítjuk, és 10 percig dagasztjuk, amíg a tésztánk rugalmas nem lesz.

3. Cipóvá gyúrjuk. A tésztacipót kissé kiolajozott, tiszta tálba helyezzük. 90 percre félrerakjuk, hadd dagadjon legalább a kétszeresére.

Hagymás, paprikás, fetás pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1321 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Hagymás, paprikás, fetás pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
facebook