Póréhagymás burgonyaleves pancettával



Elkészítés:
1. A pancettát megpirítjuk a vajon. Hozzáadjuk a hagymát, 5 percig pirítjuk.
2. Belekeverjük a burgonyát, és további 5 percig főzzük.
3. Felöntjük alaplével, belekeverjük a póréhagymát, a babérlevelet, majd felforraljuk. A tűz hőfokát csökkentve körülbelül 15-20 percig főzzük, hogy a burgonya is megfőjön.
4. Belekeverjük a tejszínt és a fenyőmagot. Sózzuk, borsozzuk. Parmezánnal, forrón tálaljuk.
Csirkealaplé

1. A csirkét nagy fazékba rakjuk, felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a bőre a hústól kissé el nem válik. Leszedjük a leves tetején lévő habot.
2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a zellert, a petrezselymet, a babérlevelet, a sót, majd lassú tűzön tovább főzzük, úgy 3-4 órán át. Ha szükséges, a főzés közben elpárolgott vizet forró vízzel pótoljuk.
3. Levesszük a tűzről, kiszedjük a csirkét és a zöldségeket a levesből. A levest átszűrjük finom fémszitán.