Póréhagymás burgonyaleves pancettával

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Póréhagymás burgonyaleves pancettával
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 szál szeletelt póréhagyma
50 dkg kockára vágott burgonya
15 dkg kockára vágott pancetta
2 evőkanál vaj
1 teáskanál fenyőmag
1 fej finomra vágott hagyma
7 és fél dl csirkealaplé
6 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 dl tejszín

Elkészítés:

1. A pancettát megpirítjuk a vajon. Hozzáadjuk a hagymát, 5 percig pirítjuk.

2. Belekeverjük a burgonyát, és további 5 percig főzzük.

3. Felöntjük alaplével, belekeverjük a póréhagymát, a babérlevelet, majd felforraljuk. A tűz hőfokát csökkentve körülbelül 15-20 percig főzzük, hogy a burgonya is megfőjön.

4. Belekeverjük a tejszínt és a fenyőmagot. Sózzuk, borsozzuk. Parmezánnal, forrón tálaljuk.

Csirkealaplé

Kép nélkül
1 szál zellerszár
2 fej negyedekre vágott hagyma
2 szál félbevágott sárgarépa
150 dkg csirke
50 dl víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

1. A csirkét nagy fazékba rakjuk, felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a bőre a hústól kissé el nem válik. Leszedjük a leves tetején lévő habot.

2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a zellert, a petrezselymet, a babérlevelet, a sót, majd lassú tűzön tovább főzzük, úgy 3-4 órán át. Ha szükséges, a főzés közben elpárolgott vizet forró vízzel pótoljuk.

3. Levesszük a tűzről, kiszedjük a csirkét és a zöldségeket a levesből. A levest átszűrjük finom fémszitán.

Póréhagymás burgonyaleves pancettával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1787 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Póréhagymás burgonyaleves pancettával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
google+