Paradicsomos, kaliforniai paprikás, kenyérrel dúsított leves

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Paradicsomos, kaliforniai paprikás, kenyérrel dúsított leves
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg paradicsom
2 szelet morzsolt fehérkenyér
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 teáskanál őrölt koriander
6 dkg frissen reszelt parmezán sajt
2 fej finomra vágott hagyma
3 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 evőkanál balzsamecet
2 teáskanál őrölt kömény
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gáztűzhelynél 7-es fokozat). Kiolajozunk egy sütőtálat.

2. A paradicsomot és a kaliforniai paprikát az előkészített sütőtálba rakjuk. Körülbelül 20 percig pirítjuk, amíg a héjuk fel nem hólyagosodik. Félrerakjuk, hűlni hagyjuk.

3. A paradicsom és a paprika héját lehúzzuk, a húsát durvára vágjuk.

4. A hagymát és a fokhagymát megpuhítjuk az olajon. Hozzáadjuk a koriandert, a köményt, majd 1-2 percig pirítjuk.

5. Belekeverjük a paradicsomot, a kaliforniai paprikát, s felöntjük a levessel. Felforraljuk, 30 percig főzzük.

6. A kenyeret és a balzsamecetet is belekeverjük. Sózzuk, borsozzuk. Még 30 percig főzzük. Forrón, parmezánnal megszórva tálaljuk.

Csirkealaplé

Kép nélkül
1 szál zellerszár
2 fej negyedekre vágott hagyma
2 szál félbevágott sárgarépa
150 dkg csirke
50 dl víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

1. A csirkét nagy fazékba rakjuk, felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a bőre a hústól kissé el nem válik. Leszedjük a leves tetején lévő habot.

2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a zellert, a petrezselymet, a babérlevelet, a sót, majd lassú tűzön tovább főzzük, úgy 3-4 órán át. Ha szükséges, a főzés közben elpárolgott vizet forró vízzel pótoljuk.

3. Levesszük a tűzről, kiszedjük a csirkét és a zöldségeket a levesből. A levest átszűrjük finom fémszitán.

Paradicsomos, kaliforniai paprikás, kenyérrel dúsított leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1741 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Paradicsomos, kaliforniai paprikás, kenyérrel dúsított leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
cikkek