Sajttal töltött focaccia

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sajttal töltött focaccia
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
vagy
35 dkg taleggio sajt
1 teáskanál
2 és fél dl víz
1 evőkanál tej
50 dkg fehér liszt
A szóráshoz:
1 evőkanál durva szemcséjű tengeri só

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Kiolajozunk egy 23x33 centiméteres tepsit.

2. A lisztet és a sót tálba szórjuk, ráöntünk 60 ml olajat, illetve a vizet, s azután lágy tésztát gyúrunk. A tésztát kettéosztjuk, két labdát formálunk belőle. Letakarjuk tiszta konyharuhával, 15 percre félrerakjuk pihenni.

3. Mindkét tésztát a tepsi nagyságára nyújtjuk. Az egyik tésztát a tepsibe simítjuk. Befedjük a tejben felolvasztott sajttal úgy, hogy a szélén körben 1 centinyi sima tészta maradjon. Befedjük a másik tésztával, s a széleket összenyomkodjuk.

4. Megkenjük a maradék 2 evőkanálnyi olajjal, majd megsózzuk. A tésztát 15-20 percig sütjük, amíg világosbarna nem lesz. Ha a tészta sütés közben túlságosan felemelkedett, szurkáljuk meg villával.

Az élesztő nélküli focaccia Reccóból, Genova vidékéről terjedt el. Kipróbálhatjuk más töltelékekkel is, például gombával vagy sonkával.
Sajttal töltött focaccia
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2231 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Sajttal töltött focaccia
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
pinterest