Francia kovászos kenyér hagymával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Francia kovászos kenyér hagymával
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
1 evőkanál élesztő
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
másfél teáskanál sütőpor
1 teáskanál sütőpor
dl meleg víz
1 teáskanál kristálycukor
Az alaphoz:
4 fej szeletelt hagyma
2 és fél dl joghurt
1 teáskanál szárított élesztő
dl meleg víz
6 dkg vaj
1 teáskanál kristálycukor

Elkészítés:

1. A lisztet, a joghurtot, a cukrot, az élesztőt és a vizet alaposan összekeverjük egy tálban, és szobahőmérsékleten 24 órán át kelesztjük.

2. A következő nap felolvasztjuk a vajat egy nagy serpenyőben, amelyben a hagymát üvegesre pirítjuk. Lefedjük a serpenyőt, s a hagymát aranyszínűre pirítjuk.

3. A tésztához felfuttatjuk az élesztőt a vízzel és a cukorral. Az alaphoz keverjük, sózzuk, azután hozzátesszük a karamellizált hagyma felét, valamint a sütőport.

4. A lisztet lassan, apránként belekeverjük, majd 10 percnyi gyúrás után labdává formáljuk. Kissé kiolajozott tálba helyezzük, 30 percre félrerakjuk.

5. A tésztát tepsibe tesszük, a tetejére helyezzük a maradék hagymát, majd meglocsoljuk olajjal. További 1 órán át pihentetjük.

6. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). 25-30 percig sütjük a tésztát, amíg ropogós és aranybarna nem lesz.

Francia kovászos kenyér hagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1675 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Francia kovászos kenyér hagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
könyvek