Francia kovászos kenyér hagymával



Elkészítés:
1. A lisztet, a joghurtot, a cukrot, az élesztőt és a vizet alaposan összekeverjük egy tálban, és szobahőmérsékleten 24 órán át kelesztjük.
2. A következő nap felolvasztjuk a vajat egy nagy serpenyőben, amelyben a hagymát üvegesre pirítjuk. Lefedjük a serpenyőt, s a hagymát aranyszínűre pirítjuk.
3. A tésztához felfuttatjuk az élesztőt a vízzel és a cukorral. Az alaphoz keverjük, sózzuk, azután hozzátesszük a karamellizált hagyma felét, valamint a sütőport.
4. A lisztet lassan, apránként belekeverjük, majd 10 percnyi gyúrás után labdává formáljuk. Kissé kiolajozott tálba helyezzük, 30 percre félrerakjuk.
5. A tésztát tepsibe tesszük, a tetejére helyezzük a maradék hagymát, majd meglocsoljuk olajjal. További 1 órán át pihentetjük.
6. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). 25-30 percig sütjük a tésztát, amíg ropogós és aranybarna nem lesz.