Kaliforniai paprikás és hagymás focaccia

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kaliforniai paprikás és hagymás focaccia
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg szeletelt hagyma
2 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Elkészítjük az alaptésztát. Meleg helyen körülbelül 1 ½ órán át kelesztjük, amíg legalább a kétszeresére nem dagad.

2. Felmelegítünk 3 evőkanálnyi olajat egy nagy serpenyőben. Beletesszük a hagymát, a kaliforniai paprikát és a petrezselymet, majd megpároljuk a zöld féléket. Néhány evőkanálnyi víz hozzáadásával segíthetjük a fonnyasztást. Végül sózzuk, borsozzuk.

3. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Kiolajozunk egy 25x38 centiméteres tepsit. A tésztát az ujjainkkal egyenletesen a tepsibe simítjuk.

4. A zöldséges keveréket és a lecsöpögtetett szardellafiléket a tészta tetejére helyezzük. Meglocsoljuk a maradék olajjal. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Forrón tálaljuk.

Focaccia alaptészta

Focaccia alaptészta
50 dkg fehér liszt
2.5 dkg friss élesztő vagy
0.5 teáskanál
3 dl meleg víz

1. Az élesztőt kis tálba rakjuk. Felöntjük 60 ml meleg vízzel, és addig kevergetjük, amíg az élesztő fel nem olvad. Félrerakjuk, 5-10 percet várunk.

2. A lisztet és a sót nagy tálba szórjuk. A felfuttatott élesztőt és a maradék vizet hozzáadjuk, majd lágy tésztát keverünk. Tiszta, lisztezett munkafelületre borítjuk, és 10 percig dagasztjuk, amíg a tésztánk rugalmas nem lesz.

3. Cipóvá gyúrjuk. A tésztacipót kissé kiolajozott, tiszta tálba helyezzük. 90 percre félrerakjuk, hadd dagadjon legalább a kétszeresére.

Kaliforniai paprikás és hagymás focaccia
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1321 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Kaliforniai paprikás és hagymás focaccia
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
ételfotó