Cukkinivel töltött focaccia

| Mozarellás focaccia receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Cukkinivel töltött focaccia
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg kockára vágott mozzarella sajt
3 db hosszúkásra vágott cukkini
1 db vékonyra szeletelt paradicsom
2 evőkanál friss rozmaring
2 evőkanál zsír
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Elkészítjük az alaptésztát. Az olajat, a zsírt és 1 evőkanálnyi rozmaringot óvatosan a tésztába dolgozunk. Meleg helyre félrerakjuk, majd 11/2 órán át kelesztjük.

2. Felmelegítjük a grillserpenyőt vagy egy nagy serpenyőt. A cukkiniszeletek mindkét oldalát világosbarnára sütjük.

3. Kiolajozunk egy négyzet alakú tepsit. A tésztát kétfelé osztjuk. Az egyik felét az előkészített tepsi aljába és oldalára simítjuk.

4. A tésztát beborítjuk a mozzarellával és a cukkinivel. Sózzuk, borsozzuk.

5. A maradék tésztát akkorára nyújtjuk, hogy az egész tepsit befedje. Ráhelyezzük a tésztát a töltelékre. Megszurkáljuk villával a tésztát, azután 30 percre félrerakjuk.

6. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gáztűzhelynél 7-es fokozat). A focacciát megkenjük a maradék olajjal. A paradicsomszeleteket a tetejére tesszük, végül megszórjuk rozmaringgal és sóval. 25-30 percig sütjük.

Focaccia alaptészta

Focaccia alaptészta
50 dkg fehér liszt
2.5 dkg friss élesztő vagy
0.5 teáskanál
3 dl meleg víz

1. Az élesztőt kis tálba rakjuk. Felöntjük 60 ml meleg vízzel, és addig kevergetjük, amíg az élesztő fel nem olvad. Félrerakjuk, 5-10 percet várunk.

2. A lisztet és a sót nagy tálba szórjuk. A felfuttatott élesztőt és a maradék vizet hozzáadjuk, majd lágy tésztát keverünk. Tiszta, lisztezett munkafelületre borítjuk, és 10 percig dagasztjuk, amíg a tésztánk rugalmas nem lesz.

3. Cipóvá gyúrjuk. A tésztacipót kissé kiolajozott, tiszta tálba helyezzük. 90 percre félrerakjuk, hadd dagadjon legalább a kétszeresére.

Cukkinivel töltött focaccia
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1563 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Cukkinivel töltött focaccia
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
hírlevél