Hagymás, zsályás focaccia



Elkészítés:
1. Az élesztőt kis tálba rakjuk. Felöntjük 60 ml meleg vízzel, és addig kevergetjük, amíg az élesztő fel nem olvad. Félrerakjuk, 5-10 percet várunk.
2. A lisztet és a sót nagy tálba szórjuk. A felfuttatott élesztőt és a maradék vizet hozzáadjuk, majd lágy tésztát keverünk. Tiszta, lisztezett munkafelületre borítjuk, és 10 percig dagasztjuk, amíg a tésztánk rugalmas nem lesz.
3. Cipóvá gyúrjuk. A tésztacipót kissé kiolajozott, tiszta tálba helyezzük. 1 ½ órára félrerakjuk, hadd dagadjon legalább a kétszeresére.
4. A rátéthez a hagymát megsózzuk, 1 óra múltán a levét kicsavarjuk.
5. Kiolajozunk egy 25x38 centiméteres tepsit. A tésztát a tepsibe simítjuk. A tetejét megszórjuk a besózott hagymával és a zsályalevelekkel. Meglocsoljuk olajjal, 30 percre félrerakjuk.
6. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). 25 percig sütjük a tésztát, amíg a focaccia aranybarna nem lesz.