Tzatziki

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csokor menta
2 gerezd fokhagyma
1 db uborka
2 és fél dl görög joghurt
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál ecet
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Meghámozzuk az uborkát. Félbevágjuk, kikanalazzuk a magokat. Nagyon kis kockákra vágjuk. Megsózzuk, szűrőben 10 percig csöpögtetjük. Kicsavarjuk a felesleges levet.

2. A joghurtot, a fokhagymát, az uborkát és a mentát összekeverjük egy tálban. Hozzáöntjük az olajat, az ecetet, azután sózzuk, borsozzuk.

3. Hűtőszekrényben 1 órán át hűtjük tálalás előtt.

Tzatziki
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 683 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Kép nélkül
Tzatziki
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
van itthon