Édesburgonyás és babos falafel

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg konzerv cannellinibab
40 dkg darabolt édesburgonya
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 evőkanál tahini
2 evőkanál friss, összevágott koriander
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
6 dkg zsemlemorzsa
2 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál sűrített paradicsom
2 teáskanál extraszűz olívaolaj
A tálaláshoz:
igény szerint készen vásárolt humusz

Elkészítés:

1. Megfőzzük az édesburgonyát. Pürésítjük, félrerakjuk.

2. A fokhagymát, a köménymagot és a koriandert 1-2 percig pirítjuk az olajon egy serpenyőben. Belekeverjük a sűrített paradicsomot, majd 3-4 percig együtt főzzük.

3. A keveréket robotgépbe kanalazzuk. Hozzáadjuk a babot, a koriandert, a tahinit, a citromlevet, s azután robotgéppel nem túl pépesre keverjük.

4. A babos keverékhez tesszük a zsemlemorzsát és az édesburgonya-pürét. Alaposan összekeverjük.

5. A keverékből kis pogácsákat formázunk. A pogácsákat lisztbe forgatjuk, figyelve arra, hogy a liszt mindenhol jól bevonja valamennyit. A felesleges lisztet lerázzuk. A pogácsákat tálcára rakjuk, letakarjuk fóliával. Legalább 30 percig vagy a sütésig hűtjük. A pogácsákat előre is elkészíthetjük.

6. Felmelegítjük a barbecue- vagy grillserpenyőt. A falafelpogácsákat mindkét oldalukon 3-4 perc alatt ropogós aranybarnára sütjük. Azonnal tálaljuk.

Édesburgonyás és babos falafel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1052 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Édesburgonyás és babos falafel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
recept beküldése