Szőlős falatkák

| , Gyümölcsös húsgombóc receptek
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szőlős falatkák
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
16 szem fehér, magtalan szőlő
½ teáskanál édes őrölt kömény
2 ág rozmaring
2 szál zsályalevél
1 gerezd fokhagyma
10 dkg zsemlemorzsa
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A sütéshez:
10 dl olaj

Elkészítés:

1. A fokhagymát, a zsályaleveleket és 1 rozmaringág leveleit összevágjuk.

2. A darált sertéshúst, az összevágott zöld fűszereket és az édes köménymagot összekeverjük egy nagy tálban. Sózzuk, borsozzuk.

3. A szőlőszemeket megmossuk, megszárítjuk. A szőlőszemeket óvatosan meghámozzuk.

4. A húsos keverékből diónyi golyókat gyúrunk. A közepükbe lyukat fúrunk, ebbe helyezzük a szőlőt. A húsgolyót bezárjuk.

5. A maradék rozmaringot finomra vágjuk, a zsemlemorzsába keverjük. A húsgolyókat a rozmaringos zsemlemorzsába forgatjuk úgy, hogy a morzsa fedje mindenhol a húst.

6. Felforrósítjuk az olajat egy nagy serpenyőben. A golyókat adagonként 5-7 perc alatt aranybarnára sütjük. A felesleges olajat papírtörlőn lecsöpögtetjük. Forrón tálaljuk.

Szőlős falatkák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1368 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Szőlős falatkák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
cikkek