Szőlős falatkák



Elkészítés:
1. A fokhagymát, a zsályaleveleket és 1 rozmaringág leveleit összevágjuk.
2. A darált sertéshúst, az összevágott zöld fűszereket és az édes köménymagot összekeverjük egy nagy tálban. Sózzuk, borsozzuk.
3. A szőlőszemeket megmossuk, megszárítjuk. A szőlőszemeket óvatosan meghámozzuk.
4. A húsos keverékből diónyi golyókat gyúrunk. A közepükbe lyukat fúrunk, ebbe helyezzük a szőlőt. A húsgolyót bezárjuk.
5. A maradék rozmaringot finomra vágjuk, a zsemlemorzsába keverjük. A húsgolyókat a rozmaringos zsemlemorzsába forgatjuk úgy, hogy a morzsa fedje mindenhol a húst.
6. Felforrósítjuk az olajat egy nagy serpenyőben. A golyókat adagonként 5-7 perc alatt aranybarnára sütjük. A felesleges olajat papírtörlőn lecsöpögtetjük. Forrón tálaljuk.