Tzatzikivel töltött paradicsom

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tzatzikivel töltött paradicsom
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A paradicsomhoz:
12 kicsi kemény paradicsom
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A tzatzikihez:
2 és fél dl sűrű görög joghurt
1 db uborka
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál ecet
1 csokor friss, finomra vágott menta

Elkészítés:

1. Levágjuk a paradicsom tetejét. A húsát és a magokat óvatosan kikaparjuk. A belsejét megsózzuk. A vágott felükkel lefelé papírtörlőre rakjuk valamennyit, hogy a levük kicsöpögjön.

2. A tzatzikihez meghámozzuk az uborkát. Félbevágjuk, kikanalazzuk a magokat. Nagyon kis kockákra vágjuk. Megsózzuk, szűrőben 10 percig csöpögtetjük. Kicsavarjuk a felesleges levet.

3. A joghurtot, a fokhagymát, az uborkát és a mentát összekeverjük egy tálban. Hozzáöntjük az olajat, az ecetet, azután sózzuk, borsozzuk.

4. A keveréket a paradicsomokba kanalazzuk. Hűtőszekrényben 1 órán át hűtjük tálalás előtt.

A tzatziki klasszikus mártás, a görög és más mediterrán konyhákban a húsok mellé is kínálják.
Tzatzikivel töltött paradicsom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1879 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Tzatzikivel töltött paradicsom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
recept beküldése