Májlepény

Oladij iz pecseni

| Májlepény receptek
Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Májlepény
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg apróra vágott fejes káposzta
50 dkg borjúmáj
vagy
50 dkg marhamáj
4 evőkanál vaj
6 evőkanál tejföl
3 db tojás
4 evőkanál liszt
10 dl tej
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A májat megmossuk, kb. 15 percre a tejbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük. Ezután a káposztával együtt húsdarálón ledaráljuk.

2. A liszttel, a tojások sárgájával és 2 evőkanál tejföllel elkeverjük, megsózzuk. Esetleg kevés tejet teszünk hozzá (nem szabad, hogy a massza túl száraz legyen). Végül óvatosan hozzáadjuk a tojások fehérjéből vert kemény habot.

3. Kis lepényekké formázzuk és a forró vajban kisütjük. A maradék tejföllel tálaljuk.

Májlepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1691 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Májlepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
google+