Veseegytál burgonyával

Pocski v gorsocskah

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Veseegytál burgonyával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg szeletelt burgonya
75 dkg borjúvese
vagy
75 dkg marhavese
4 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 db darabolt kovászos uborka
2 dl tejföl
2 evőkanál paradicsompüré
2 fej finomra vágott vöröshagyma
1 szál szeletelt fehérrépa
2 szál szeletelt sárgarépa
ízlés szerint
ízlés szerint
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A veséket hosszában kettévágjuk, jól kitisztítjuk, megmossuk. Enyhén sós vízben 1-2 órán át pároljuk, majd leszűrjük, jó szárazra töröljük, csíkokra vágjuk. A felforrósított olajban minden oldalát kisütjük, kivesszük, félretesszük.

2. A visszamaradt olajban a burgonyát és a zöldségeket kisütjük, hozzáadjuk a paradicsompürét, összefőzzük. Ezután hozzáadjuk a vesét, a tejfölt, a kovászos uborkát meg a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.

3. Fedő alatt alacsony hőmérsékleten kb. 30 percig pároljuk. Ízletes rozskenyérrel tálaljuk.

Veseegytál burgonyával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1214 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Veseegytál burgonyával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
vegetáriánus ételek